Nagu-nalles stig

Karaktären Nagu-nalle i Anderssons böcker om Nagu-nalle är en vit nalleknatting som kommer till sommarparadiset Nagu och döps i apelsinsaft av den lilla pojken Benjamin. Nagu-nalle har förutom pojken Benjamin och hans familj, även en djurfamilj bestående av karaktärerna ormen Olle, Frille marsvin och leoparden Lala. Tillsammans råkar de ut för äventyr i Nagu och Helsingfors men även i Frankrike.

I Nagu finns en naturstig dedikerad Anderssons karaktär Nagu-nalle. Nagu-nalles egen stig är speciellt utformad för barn där vandraren träffar på flera av Nagu-nalles vänner från hans djurfamilj. Stigen är ca. 1 km lång, och börjar vid Nagu Hamn där en manshög björnskulptur av trä markerar startpunkten, sedan går den väl utmärkta promenaden runt ungdomslokalen Framnäs och genom ett skogsparti vid daghemmet Karusellen upp till klockstapeln vid Nagu kyrka var den slutar. Höjdskillnaden varierar från 2 m ö.h. vid startpunkten, till 22 m ö.h. vid klockstapeln.

Nagu-nalles egen stig underhålls av Art-Dur Musik- och Bildkonstskola och är ett resultat av samarbete mellan barnen och ungdomarna i Art-Dur, Nagu hembygdsförening r.f. samt författaren Henrika Andersson och illustratören Christel Rönns.

Mer om Nagu-nalle hittar du på:

Pyssla påskägg Naturdagbok | Vintern överraskade! Trädgårdsdagbok